Týždeň v našej Bašte – 14.máj až 20.máj 2018

Dobrý deň,
tento týždeň u nás široký výber akcií:

V stredu o 20:00 pozývame na tematický večer – Nikola Bankov Band – jazz na stredu.
Skupina Nikola Bankov Band, ktorú tvoria hudobníci z Východného Slovenska, sa predstaví v nasledujúcom zložení: Nikola Bankov – saxofón, Peter „Peci“ Uher – gitara, Tomáš Čvengroš – klávesy, Braňo Valanský – kontrabas, Michal Čerevka – bicie. Nikola Bankov má 19 rokov a je študentom Konzervatória v Košiciach. Hrá na saxofón a venuje sa kompozícii vlastnej hudby. Študoval aj na Berklee College of Music a aj na Conservatorium van Amsterdam. V roku 2015 získal v súťaži Nové tváre slovenského jazzu ocenenie Objav roka.
Vstup: 3 eurá
Viac info: https://www.facebook.com/events/598147940545851/

Vo štvrtok o 19:00 v kine uvedieme film Zabitie posvätného jeleňa.
Steven Murphy je úspešný kardiochirurg, ktorý žije v luxusnej vile s krásnou ženou a dvoma deťmi zdanlivo pokojný život. Prečo ale po práci vyhľadáva spoločnosť čudáckeho teenagera Martina, ktorému sa snaží dávať otcovské rady do života? A prečo sa Martin stále viac vtiera do Stevenovej nenápadne čudáckej rodiny? Odkiaľ sa berú nevysvetliteľné tragické udalosti, ktoré premenia život Murphyovcov v úplné peklo? Kľúčová osobnosť gréckej divnej vlny Jorgos Lanthimos so svojou dvornou scenáristkou Efthymis Filippou vytvoril modernú parafrázu antickej drámy o neodvratnej vine a krutom treste, vyšinutú meditáciu o vzťahu medzi symbolickým a reálnym. Precízne herectvo, majstrovská práca kamery Thimiosa Bakatakisa, trierovsky hutná atmosféra, ťaživo pomalé tempo, lámanie tabu a ľahké náznaky čierneho humoru charakterizujú tento „klinický horor“, v ktorom platí: oko za oko, srdce za srdce.
Vstupné: 2/1,50 eur
Viac info: https://www.facebook.com/events/2067174066904118/

V piatok o 20:00 sa môžete tešiť na magické pohybové predstavenie vytvorené skvelým slovenským choreografom Jarom Viňarským – Bohovanie.
Bohovanie je magický proces veštenia, zasvätenia, označuje prosby k Bohu o vyjavenie toho, čo si subjekt žiada. Je to proces transformačný. Sprostredkovateľky takéhoto vyjavenia sa potom nazývajú bohyne. V tomto predstavení bez slov, ktoré nie je imitáciou žiadneho vystopovateľného bohovania, ale vlastnou podobou rituálu, vytvoreného formou kolektívnej tvorby, sa na bohyne zahrajú Heidi Šinková a Katarína Zagorski.
Vstupné: 4 eurá
Viac info: https://www.facebook.com/events/154129942095495/

V sobotu o 20:00 nás opäť čaká obľúbený Kvíz v Bašte, tešíme sa na prihlásené tímy a kopec zábavy.
Viac info: https://www.facebook.com/events/173521193352004/

V nedeľu o 16:00 pripravujeme prednášku pre rodičov  – Efektívna komunikácia s deťmi.
Prednášať nám bude detská psychologička Mgr. Katarína Randárová. V prednáške sa bude zameriavať na deti predškolského veku, ale určite v diskusii rada odpovie aj na otázky rodičov starších detí.
Vstup voľný.
Viac info: https://www.facebook.com/events/1818201265153062/

Aktivity v našom programe aj tento rok podporuje z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Krásny a úspešný týždeň za Baštu praje
Veronika
http://bastakulturcentrum.sk/program/

Publikujte tento článok na:
Filed under: Akcie, BAŠTA, Články, Novinky